RODO

Informacja o przetwarzaniu danych osobowych

Nasza strona pozwala nam gromadzić informacje, które stanowią Pana(i) dane osobowe. Administratorem tych danych osobowych jesteśmy my – DANKO Hodowla Roślin Sp. z o.o. (Choryń 27, 64-000 Kościan). Jako administrator przetwarzamy dane w celu wykorzystania funkcjonalności strony, prowadzenia statystyki oraz poprawy jakości strony.

Ma Pan(i) prawo do żądania od administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora, a także prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Jeżeli poniższe informacje nie są wystarczające, zachęcamy do kontaktu z nami przed złożeniem wniosku lub skargi – gwarantujemy, że dołożymy wszelkich starań by wyjaśnić każdą sprawę. Może Pan(i) skontaktować się z nami poprzez list (Choryń 27, 64-000 Kościan) lub e-mail (iodo@danko.pl).

Podstawą przetwarzania danych jest nasz prawnie uzasadniony interes (art. 6 ust. 1 lit. f RODO) polegający na dostosowaniu i jak najlepszym prezentowaniu swojej oferty na rynku. Odbiorcami danych poza Panem(ią) mogą być podmioty dostarczające nam narzędzi, z których korzystamy. Administrator będzie przetwarzał dane do 5 lat od zarejestrowania. Administrator nie dokonuje profilowania.

Poniżej wyjaśniamy jakie dane zbieramy.

Informacje, które możemy automatycznie zamieścić na twardym dysku komputera (ciasteczka)

Kiedy przegląda Pan(i) stronę, możemy zapisać pewne informacje na Pana(i) komputerze. Te informacje mają formę plików zwanych ciasteczkami lub innych podobnych plików. Pomagają nam one lepiej obsługiwać użytkowników. Na przykład pozwalają nam dopasować stronę do zainteresowań i preferencji użytkownika. W przypadku większości przeglądarek internetowych można je usunąć z twardego dysku komputera, zablokować je, lub otrzymać ostrzeżenie zanim pliki zostaną zapisane na komputerze. Prosimy, by zapoznał(a) się Pan(i) z instrukcją przeglądarki, aby dowiedzieć się więcej o tych funkcjach. Zmiana ustawień ciasteczek w najbardziej popularnych wyszukiwarkach:

— Google Chrome: Menu > Ustawienia > Pokaż ustawienia zaawansowane > Prywatność > Ustawienia treści > Pliki cookies  – należy wybrać odpowiednią opcję.

— Internet Explorer: Menu > Narzędzia > Opcje internetowe > Prywatność – należy wybrać odpowiednią opcję.

— Mozilla Firefox: Menu > Opcje > Prywatność > Historia – należy wybrać odpowiednią opcję.

— Opera: Menu > Preferencje > Zaawansowane > ciasteczka – należy wybrać odpowiednią opcję.

— Safari: Menu > Preferencje > Prywatność > Pliki cookies – należy wybrać odpowiednią opcję.

Dane osobowe, które jeszcze możemy otrzymać

Możemy otrzymać Pana(i) dane osobowe, jeśli skontaktuje się Pani z nami telefonicznie lub za pośrednictwem poczty elektronicznej. Podanie danych jest dobrowolne, ale konieczne do tego, żeby odpowiedzieć na Pana(i) zapytanie. Wówczas będziemy przetwarzać Pana(i) dane wyłącznie w celu udzielenia odpowiedzi na zadane pytanie. Podstawą przetwarzania danych są nasze prawnie uzasadnione interesy (art. 6 ust. 1 lit. f RODO) w postaci komunikacji z użytkownikami strony. Może być Pan(i) odbiorcą danych, jeśli się po nie Pan(i) zgłosi. Pana(i) dane będą przetwarzane nie dłużej, niż jest to konieczne do udzielenia odpowiedzi, a po tym czasie mogą być przetwarzane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń.

Możemy otrzymać Pana(i) dane osobowe, jeśli opublikuje Pan(i) ogłoszenie w giełdzie nasion. Poprzez opublikowanie swojego ogłoszenia wyraża Pan(i) zgodę na przetwarzanie wpisanych do niego Pana(i) danych osobowych. Dane będziemy przetwarzać wyłącznie w celu wyświetlania Pana(i) ogłoszenia na naszej stronie internetowej. Będziemy administratorem podanych danych na podstawie zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). Zgoda jest dobrowolna, ale jest warunkiem publikacji ogłoszenia. Może być odwołana w dowolnym momencie, jednak bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Odbiorcami danych, poza Panem(ią), mogą być podmioty świadczące usługi obsługi systemów i oprogramowania informatycznego administratora. Pana(i) dane będą przetwarzane do czasu wygaśnięcia ogłoszenia, a potem usunięte.

Możemy otrzymać Pana(i) dane osobowe, jeśli zapisze się Pan(i) do naszego newslettera. Poprzez zapisanie się do newslettera wyraża Pan(i) zgodę na przetwarzanie Pana(i) danych osobowych. Podanie nam adresu poczty elektronicznej oznacza również zgodę na przesyłanie Panu(i) informacji handlowej. Zapisanie się wymaga też wyrażenia zgody na marketing bezpośredni poprzez zaznaczenie odpowiedniego pola. Dane będziemy przetwarzać wyłącznie w celu przesyłania wiadomości newslettera. Będziemy administratorem podanych danych na podstawie zgody (art. 6 ust. 1 lit. a RODO). Zgoda jest dobrowolna, ale jest warunkiem zapisania się do newslettera. Wszystkie trzy wymienione wyżej zgody mogą być odwołane w dowolnym momencie, jednak bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Odbiorcami danych, poza Panem(ią), mogą być podmioty świadczące usługi obsługi systemów i oprogramowania informatycznego administratora. Pana(i) dane będą przetwarzane do czasu cofnięcia zgody, albo zrezygnowania przez nas z prowadzenia newslettera.